Stefanskyrkan, Stefanoksen kirkko, Frejgatan 20, Vanadislunden
Avoinna joka päivä kello 11-16.
Jumalanpalvelus sunnuntaisin kello 11.00.
Erikois-Jumalanpalveluja on silloin tällöin.
Kirkossa on aina kirkko-opas, diakooni tai pappi vastaamassa kysymyksiin tai muuten vaan keskustelemassa. Samalla he tarjotaa kupin kahvia. On vammaisten pysäköintialue hissillä, mikä vie kirkkosaliin, ja siellä on vammaisten wc. Kirkossa on myös erilaista toimintaa lapsille.
Stefanskyrka/ Stefanoksen kirkko sijaitsee kauniissa Vanadislunden nimisessä puistossa joka on melkoinen mäen kumpura Vasastan'issa. Kirkko on pyhitetty Pyhälle Stafanokselle, protomarttyyrille, joka kuoli ensimmäisen kristillisen marttyyrikuoleman. Pyhä Stefanos on unkarilaisten suojeluspyhimys.
Taustalla näkyy Johanneksen kirkon torni.
Tätä aluetta Vasastanissa alettiin kutsumaan nimellä Siberien/Siperia. Tänne nimittäin rakennettiin hätasuntoja lapsiperheille 1800-luvun lopulla. Nykyään tämä alue on erittäin suosittu asuinalue. Sitä paitsi tämä alue on keskikaupunkia ja silti melko rauhallisessa nurkkauksessa. Asunnot tällä aluella ovat melko korkeahintaisia.
Ensimmäinen Stefanskyrkan oli puukirkko, kappeli, jonka oli suunnitellut Erik Otto Ulrich. Kappeli vihittiin käyttöön vuonna 1900. Kolmen vuoden päästä alettiin rakentamaan tätä jugend tyyppistä kivikirkkoa samalle tontille.
Carl Möller, joka oli aikaisemmin suunnitellut Johanneksen kirkon tähän melko lähelle, toimi myös Stefanon kirkon arkkitehtinä. Oli heitäkin jotka tykkäsivät ettei tänne ns Siperiaan tarvita mitään kirkkoa, mutta nykyään ollaan tyystin toista mieltä. Tämä kirkko on kaunis, sijaitsee rauhallisella ja kauniilla paikalla ja kävijöitä riittää.
Entinen puukirkko monteerattiin kasaan ja kuskattiin Aspuddeniin. Nyt se seisoo siellä ja sen nimi on Sankt Sigfrids kyrka.
Alttarikaapin on Einar Forseth vamistanut vuonna 1926
Einar Forseth on ennen kaikkea tullut kuuluksi kun hän valmisti kultamosaiikista seiniä Tukholman kaupungintaloon. Hän käytti 18,6 miljoonaa lasin ja kullan palaa kattakseen Gyllene Salen juhlasalin seinät kapungintalossa. Sen työn hän sai valmiiksi vuonna 1923. Hän teki monumentaalisia töitä ja hän oli mestari tekemään värjätystä lasista ikkunoita ja lasiseiniä kirkkoihin ja julkisiin rakkennuksiin.