perjantai 27. marraskuuta 2020

Lähestytään joulua

 

Kävely lähtee Hamngatanilta, Berzeliiparken puistoon ja siitä Norrmalmstorgetille ja edelleen Kungsträdgårdeniin ja takaisin Hamngatanille NK-tavaratalon joulunäyteikkunoiden eteen.
 
Keskellä Tukholmaa on näin marraskuun lopulla aina kosteaa, koleaa ja synkkää. Nyt korona-ajalla ei monikaan halua lähteä kävleylle. Hyvin tyhjiä ovat kadut. Neljän aikaan iltapäivällä  on jo pilkkosen pimeää. Mutta tartunnavaara on kaduilla hyvin pieni ja silti meillä oli menneen vuorokauden aikana koko maassa 6340 tartuntaa ja 64 kuolemaa. Tukholmassa oli nyt vuorokauden aikana 2316 tartuntaa ja 21 kuoli. 

Kansanterveyslaitos on ennustanut että piikki tullaan saamaan reilun kahden viikon päästä, minkä jälkeen tartunnat alkavat laskea. Mutta tämä vain sillä edellytyksellä että kansalaiset noudattavat sääntöjä samaan tahtiin kuin nyt. Seuraava jyrkkä tartuntapiikki tulee vuoden alusta siinä helmi-maaliskuussa siitäkin huolimatta että kansalaisia aletaan rokottamaan. 

Ikävintä on se että pandemia tulee jatkumaan rokotteista huolimatta. Laumaimmuniteetti tulee lopulta ainakin suurkaupunkeihin, kun aikamme jaksamme kestää. 


Lauantaina 28.11.2020

Palasin takaisin sivulle ja laitoin tähän Tukholman Citypoliisien ottaman valokuvan Drottninggatanilta. Tällaiselta näyttää ostoskaduilla Tukholmassa, vaikka korona tartuntoja on päivittäin Tukholmassa keskimäärin 1500. Eilen oli Tukholmassa 2316 tartuntaa. Kansalaiset ei viis välitä koronasta.