lauantai 23. heinäkuuta 2022

Ikean kaupunkitavaratalo

Avajaispäivänä

Mikään ei ole niin ruotsalaista kuin IKEA. Se vaan on niin! 

Tulevalla viikolla IKEA täyttää 77 vuotta. IKEA'n tavarataloja löytyy 29 maasta, joissa on yhteensä 362 tavarataloa. Kiinassa, Australiassa, Kanadassa, Italiassa ja Puolassa on myynti kavanut eniten ja jatkaa nopeinta kasvuaan. Suurin markkina-alue on kuitenkin edelleen Saksa, jota seuraa tiiviisti Yhdysvallat.

Ikean kaupunkitavaratalo vihittiin käyttöön Tukholman keskustassa. Ja kyllä sitä on odotettukin. Tarvittiin palkata 500 uutta työntekijää. Ensimmäisen viikon sisällä vieraili 100 000 kävijää uudessa Ikean tavaratalossa, mikä sijaitsee aivan keskellä Tukholmaa, Hamngatanin varella. 

Useimmat sanoivat samaa että 'vihdoinkin!' Ikealla on ollut muutamia vuosia Tukholman keskustassa pieniä myymälöitä, joissa kussakin on keskitytty erityiseen huoneeseen, kuten keittiö, makuuhuone tai olohuone. 

IKEA Stockholm Gallerian, Hamngatan 37

IKEA'aan pääsee suoraan Jakobsgatanilta ja Regeringsgatanilta!

Avoinna :

maanantaista-perjantaihin kello 10.00-20.00

 lauantaina kello 10.00-18.00

  sunnuntaina kello 11.00-18.00

HUOM! Varoitus! Täällä ei ole suurenpaa varastoa, joten  tavartalo toimii ikään kuin showroom. Kaikki vähänkin isommat tavarat on tilattava ja maksettava ja sittn IKEA ajaa ne kotiin. Mutta kaikenalaista pikkukräässä on vaikka millä mitalla.

Tukholman City-tavaratalo kattaa kolmessa kerroskessa yli 8000 neliömetriä. City-Ikea on sisällytetty vanhaan tuttuun  Gallerian ostoskeskukseen Norrmalmilla, siis aivan keskelle Tukholmaa.

Gallerian ostoskeskus avattiin jo vuonna 1976 ja nykyään siellä on valtava määrä myymälöitä, noin 90 ja jopa 28 ravintolaakin, joten on mistä valita. Ja tähän samaan rysyyn IKEA tunkesi uuden oman kaupunkitavaratalonsa. 

Galleriassa on kattoterassejakin löytyy kesäaikaan, missä voi tavata ystäviään. Galleria on noin 260 metriä pitkä ja kattaa neljä aikaisempaa korttelistoa.

Uutuutta on se että Gallerian myymälät kuskaa tavarat nykyään ilmaiseksi asiakkaille kotiin. Tämä siis koskea vain Suurtukholmassa asuvia.

Joten seuraavan kerran kun tulette Tukholman niin teidän on ehdottomasti käytävä Galleriassa tutustumassa myymälöihin ja ruokapaikkoihin ja tietysti piipahtaa myös IKEAssa. Galleriassa on 'turisthub', mistä turistit saavat neuvoja ja opastusta koskien koko Tukholmaa.

Uudessa IKEAn tavaratalon ravintolassa tarjoillaan viiniä ja oluttakin. Jakobsgatanin puolella ravintola on levinnyt jalkakäytävälle saakka. Tässä on siis tilat After Work istunnoille. 

Uudessa tavaratalossa on myös sekond-hand osasto, kuten  alkuperäisessä Ikeassa Kungens Kurvassa. Täällä ei ole hae itse varastoa vaan suurin osa tavaroista Ikea ajaa kotiin. Ja IKEAn perinsteisin kuuluu että tavatalosta löytyy myös IKEan ruokatvaramyymälä. 

Usetat melko nuoret julkkikset ovat saaneet oman nurkkauksen IKEAsta, kuten pityyshyppääjä Michel Tornéus. He ovat pomineet heitäe rikosietsi kiinnostavi esineitä omaan nurkkaukseensa. Trakoitusken aon kaiekti saad uusia nuoria asikakita IKEAan. Ikeassa Broomna ja Sicklan myymälöissä on sisustusapuakin tarjolla epävarmoiell asiakkailel tai heille jotka kaipaavta uusia sisustusideoita. Kaikilla vanhemmilla ruotsalaisilla on jo IKEA-perinne .

IKEAn tavartaloja löytyy ympäri maapalloa. Täällä on lista kaikista IKEAn tavartaloista maailmalla. Voi olla ettei lista pidä paikkaansa, sillä uusia myymälöitä syntyy kuin sieniä sateella.