torstai 12. toukokuuta 2016

Under Kastanjen



Under Kastanjen/Kastanjan alla niminen ruokapaikka/kahvila,jonka uskallan väittää olevan Gamla Stanin paras aamiais- ja lounaspaikka. Täällä tarjoillaan vain ns ruotsalaista husmanskost, ruotsalaista perinneruokaa. Tarjolla on myös mahdoton määrä erilaisia kakkuja ja kahvileipiä. Aamiaiseksi voi ostaa ns aamiaispaketin, joka tulee edulliseksi.


Under Kastanjen sijaitsee siis Gamla Stanissa/vanhassa kaupungissa, Kindstugastan 1. Tänne löytää parhaiten kun lähtee Saksalaisen kirkon luota itäänpäin pitkin Kindstugatania. Skälagårdsgatan päättyy myös tähän kadunkulmauskeen. Stortorgetilta Suurkirkon luota lähtee Köpmangatan joka päätyy kauniille Köpmantorgetille. Siinä juuri ennen toria vasemalla puolella sijaitsee Under Kastanjen ruokapaikka, siis aivan keskellä Gamla Stania.


Avoinna maanantaista perjantaihin kello 8.00-23.00, lauantaisin kello 9.00-23.00 ja sunnuntasin kello 9.00-21.00.


Talviaikaan tässä Kastanjan alla ei ole penkkejä. Viime kesänä seinustalle laitettiin melkein koko rakennuksen levyinen terassi joka talveksi purettiin pois.













Sisätiloissa on useita nurkkauksia jotka ovat kalustettu hieman erilailla.Täällä on ns bistron puoli, viinibaari ja kahvilan puoli.




Kahvileivästä ei ole pulaa. 




 

Päivän lounas tarjoillaan kello 11.00-16.00. Hinta 105 kr johon sisältyy oman leipomon leipoma leipä, juomavesi ja kahvi. Ruotsalaiset juovat yleensä vettä ruuan kanssa. Joka päivä on soppaa, vegetaarinen ruoka vaihtoehto, salaatteja. Suurin osa ruokaljeista on gluteenittomia. 

Täällä viikon ruokalista.



  Stekt fläsk med raggmunk och lingon,  perinneruoka



Pyttipanna


  Soppa maistuu aina



Samassa rakennuksessa sijaitsee myös hostelli nimeltä Castanea Old Town Hostel

Muita hostelleja Gamla Stanissa: 
Old Town Hostel, Archipelago Hostel, Dockside Hostel, Old Town Loge, Castel House In, STF Hotel Gamla Stan  ja Urban Hostel Gmala Stan, joka kaiketi on juuri nyt suljettu.