maanantai 14. maaliskuuta 2022

Victorian nimipäivä


Tukholmassa oli upea aurinkoinen kevätpäivä eilen. Kruununprinsessa Victorialla oli nimipäivä, jota juhlittiin kuninkaan linnan sisäpihalla.

Kruununprinsessa lähtee lähiaikoina jatkamaan asevelvollisuuttaan, minkä hän tekee  jaksoittain. Pian hän alkaa olla valmis sotilas.

 

16.6.2009 tehtiin Ruotsissa päätös antaa asevelvollisuuden levätä rauhanaikana, mikä tuli voimaan 1.7.2010. 2.3.2017 ilmoitettiin, että asevelvollisuus otetaan uudelleen käyttöön 1.7.2017 alkaen. 2.3.2017  ilmoitettiin, että asevelvollisuuden peruskoulutukseen kutsuttaisiin 4 000 naista ja miestä. Sen jälkeen valittujen määrä on noussut joka vuosi.

Asevelvollisuus vuoden 2017 jälkeen koostuu perustutkinnon suorittamisesta, joka on 6-15 kuukautta riippuen siitä, mille erikoisalalle kukin hyväksytään. Se koostuu GMU:sta (sotilaallisen peruskoulutuksesta),mikä on kolme kuukautta, ja työharjoittelusta (BU), mikä voi olla 1-8 kuukautta saamastasi asemasta riippuen.


Kruununprinsessa osallistui perjantaina 11. maaliskuuta kahteen ulko- ja turvallisuuspoliittisia kysymyksiä käsittelevään tapaamiseen.

Suomen instituutin johtaja Anders Eriksson kertoi tämän päivän ensimmäisessä kokouksessa Suomea koskevista ajankohtaisista asioista. Hän puhui muun muassa siitä, miten Ukrainan sota vaikuttaa Suomeen.

Seuraava tapaaminen oli kirjailijan ja Lähi-idän analyytikko Bitte Hammargrenin kanssa. Hän kertoi Lähi-idän turvallisuuspoliittisesta tilanteesta keskittyen muun muassa väestöön, kauppaan, ilmastoon ja uusien terroriuhkien riskeihin.


Kruununprinsessa ja prinssi Daniel osallistuivat torstaina 10. maaliskuuta varainkeräysgaalaan, jossa Ruotsi kerää ja auttaa uhreja Ukrainassa.

Varainkeräysgaala järjesti TV4 ja lähetettiin Tukholman Kungsträdgårdenista, siis ulkona. Taiteilijat ja avustusjärjestöt osallistuivat gaalaan tavoitteenaan kerätä rahaa Ukrainassa meneillään olevan sodan uhreille.


Torstaina 10.päivä maaliskuutta kuningas ja kruununprinsessa Ruotsin puolustusvoimien radioasemalla:

Viranomaisen signaalitiedustelun alan toiminnasta saatujen tietojen lisäksi kerrottiin myös siitä, kuinka FRA:n kyberturvallisuustyö on olennaista vähentämään Ruotsin haavoittuvuutta operaatioihin ja hybriditoimintoihin FRA työskentelee signaalitiedustuksen parissa ja on osa Ruotsin tiedustelupalvelua. 

FRA on puolustusministeriön alainen siviiliviranomainen. FRA:lla on kaksi toiminta-aluetta, osittain ulkomaisiin olosuhteisiin suunnattu signaalitiedustelutoiminta Ruotsin ulko- ja turvallisuuspolitiikan tueksi ja osittain viranomaisten ja valtionyhtiöiden tietoturvan tuki.


Kuningas ja kruununprinsessa osallistuivat torstaina 10. maaliskuuta tapaamiseen Ruotsin siirtolaisviraston pääjohtajan Mikael Ribbenvikin kanssa.

Mikael Ribbenvik kertoi kokouksessa, miten Ruotsin maahanmuuttovirasto toimii Ukrainan kehityksen valossa. Viranomainen valmistautuu muun muassa lisäämään ukrainalaisten pakolaisten käytettävissä olevien majoituspaikkojen määrää.


Kuninkaallinen ja kruununprinsessapari sytytti kynttilöitä rauhan puolesta Linnankirkossa järjestetyssä rauhanrukouksessa. Torstaina 10. maaliskuuta kuninkaallinen pariskunta ja kruununprinsessapariskunta osallistuivat rauhanrukoukseen kuninkaan linnakirkossa.

Rauhanrukousta johti kuningas. Pastori Michael Bjerkhagen, hoviseurakunnan pastori, aloitti kynttilöiden sytyttämisellä. Musiikkia soitti hoviurkuri Mary Ljungquist Hén.


Nyt hyppään parin tapahtuman ylitse ja kerron uusien suurlähettiläiden audienssista kuninkaan luona  9.maaliskuuta...


Uudet suurlähettiläät tulivat hevosvaunuissa kuinkaan linnaan.


 Orkesteri otti heidät vastaan


USA:n uusi suurlähettiläs Erik Ramanathan

Libyan uusi suurlähettiläs Khtab Hussein Mohamed Lamin

Somalian uusi suurlähettiläs  Mohamed Hassan Abdi 


Marokon uusi suurlähettiläs Karim Medrek

Kuinkaallisilla on usein kolme työtapahtumaa päivässä jossain päin Ruotsia. Välillä on yksi vapaapäiväkin, varsinkin Silvialla ja kuinkaalla, koska heillä on jo ikää.

Tätä työlistaa voisi jatkaa loputtomiin. Suomessa tätä kutsutaan edustukseksi, mutta Ruotsissa ei.  He ei edusta tai jos haluaa käyttää sanaa edustaa, niin silloin he edustaa vain itseään. Edustussana kalskahtaa pahasti korvaan, kun on puhe kuninkaallisista. Se sopii vain suurimpien ruotsalaisten firmojen edustajien yhteyteen, ei minkään eikä kenenkään muun. Vain he edustavat firmaansa missä he ovat pomoja.

Ketä kiinnostaa lukea lisää Victoriasta niin sen voi tehdä täällä. Täältä löytyy myös mielenkiintoisia videoita.