tiistai 9. maaliskuuta 2021

Tilanne Tukholmassa

Snödroppar (mikä lienee suomeksi?) on aina kevään merkki. Snödroppe nousee aina ensimmäisenä lumen seasta.


Vinterrgäck on toinen hyvin aikainern kevätlaji kukkapenkeissä ja niitä esintyy mielin määrin kaupungin puistoissa. Nuo nupulla olevat ovat herttaisia.

Meterologien mukaan kevät tuli 3.3 Tukholmaan. Vaikka kyllä se yksi lumimyrsky tulee vielä ennen kuin päästään kesään. Eilenkin sateli hiljakseen lunta. Yleensä takatalven myrsky sattuu pääsiäiseksi. Pitkäperjantai on reilun kahden viikon päästä. Parissa päivässä ne lumet tulee sulamaan ja yleensä lämpöytilat nousee nyt lähi aikoina nopeasti.

Meillä on tehty remonttia. Koko terassin ja olohuoneen välinen seinä on uusittu ulkoa päin. Seinässä oli kuulema aspestia sisältäviä välilevyjä. Ne poistettiin ja toukokuun alusta tulllaan vaihtamaan kaikki asunnon ikkunat ja terassin ovikin.


Valkovuokot ovat takulla tavallismmat kukat Tukholman alueella.

Kymmenen päivän päästä on kevätpäiväntasaus. Luultavasti se ja rokotukset(3-12 viikon sisällä) tulee häätämään apeuteni omille teilleen. Tältä näyttää Tukholmassa! Tulossa on kolme uutta rokotetesorttia kahden entisen lisäksi, joten kohta alkaa rokotemaratooni, vihdoinkin.

Tytär on sairaanhoitajana jo kauan sitten rokotettu ja me on kahdestaan tongittu kaapeissa ja lipastojen laatikoissa ja kerätty pois heitettävää rompaa. On säästetty koko pandemian ajan lasipurkkeja, lehtiä, paperikasseja ja ties mitä ja ne me vietiin vihdoinkin kontteihin. Sattui olemaan aivan valtavan ihana aurinkoinen päivä joten käveltiin samalla ympäri korttelistoja ja katseltiin kukkivia krokuksia ja vuokkoja talojen seunustoilla. Samalla otettiin D-vitamiinia auringosta. Kotiin tultua naama kuumotti.

Minä olen ollut hieman masentunut. Mikään ei oikein huvita. Kirjoja olen kuitenkin lukenut ja odottanut hartaasti rokotteita. 

Tässä rokotteita odotellessa laitan muutamia videoita esille. 

 

 

   

Postaus jäi kesken eilen... 
Tänään tuli hyviä uutisia pitkästä aikaa. Melkein puolentoista kuukauden odottelun jälkeen tulee ensi viikolla puoli miljoonaa rokotetta, seuravalla viikolla taas puoli miljonnaa. Koko tämän kuukauden aikana tulee 1,4 miljonna rokotetta. Huhtikuussa tulee kaiken kaikkiaan 3,4 miljoonaa rokotetta. Terevydenhuolto on taannut että he pystyy rokottamaan 1,2 miljoonaa henkilöä viikossa, jos vaan on rokotteita. Hyvältä näyttää. Nyt rokotetaan +80 vuotiaita, joten pian tulee kirje minullekin. Rokostuspaikkaan on vain 300 metriä matkaa.

Tähän mennessä on rokotettu 1 miljoonaa henkeä. Tartuntoja meillä on hieman enempi kuin Israelissa. (John Hopkinsin mukaan). Otin Israelin vertailun vuoksi, koska me on menty Ruotsissa samaa tahtia Israelin kanssa tartuntojen kanssa koko syksy. Suomea ei kannata ottaa vertailauun, koska Suomessa ei ole vieläkään pandemiaa, vain epidemiaa.

Toivotan kestämistä kaikille!