lauantai 11. huhtikuuta 2020

Yhteislaulua Norjan ja Ruotsin rajalla


E-Type on Skandinavian suosituimpia vauhdittajia, erittäin mukava persoona, josta kaiken ikäiset tykkäävät. 

Jollain  tavalla on yritettävä unohtaa coronavirus ja karanteeni... joten muusiikki ehkä hieman hetkeksi helpottaa tilannetta. Kuinkahan tätäkestää kuukausi tolkulla. Pakko tai tätä on kestää kun kuuluu riskiryhmään. Henki parka on kovalla koetuksella.

Kuninkaallinen Oopera ja baletti, Kuinkaallinen teatteri, Konserttitalo jne tarjoaa play-muodossa ohjelmistoaan koronaviruksen ajaksi. Julkkisten pitämiä poddeja on lukemattomia joita voi seurta ajan kuluksi. Televisiokanavatkin jakaa ohjelmaa varta vasten virustartunna johdosta. Ei ole pulaa viihteestä.

Allsang på gränsen/Kuorolaulua rajalla on Norjan ja Ruotsin televisioiden yhteinen kesäohjelma, jota on pidetty jo vuodesta 2007 lähtien joka kesä torstaisin. Ohjelmassa on ollut suuri osa Norjan ja Ruotsin kuulusimpia artisteja, jotkut usemman kerran. Ohjelma lähetetään Haldenista Norjan puolelta, jos niin kuin kiinnostaa olla mukana ilon pidossa. 

Harmi ettei Ruotsilla ja Suomella ole juuri mitään yhteistä, mutta sitäkin enempi Norjalla ja Tanskalla ja Ruotsilla on yhetistä. Kielimuuri on suurin syy, mutta myös Suomi varmasti panee vastaan. Yksi syy on varmaan ero tempperamentissa ja asenteissa. Skandinaveilla ei ole niin synkkää ja melankoolista luonnetta kuin suomalaisilla. Ruotsissa on siihen jo totuttu, joten Ruotsissa tiedeteään ettei kannata edes yrittää ottaa yhteyksiä.


Tässä Ruotsin ja Norjan parhaat laulajat, Peter Jöback ja Helen Sjöholm. Peter Jöback on esiintynyt Lontoon West Endissä ja laulanut opperaa. Hän on esiintynyt myös Royal Albert Hallissa pääosaa musikaalissa ja New Yorkissa Brodwaylla esittänyt samaa musikaalia.




Ari Ben, Norjan prinsessa Märtha Lousen aviopuoliso


A1, Take me on. Tämä on yksi minun mielikappaleistani. Aaaah!. Huomaatte kai että tykkkän miesten laulusta.



Ronan Keating ja Carola


Benjamin Ingrosso

 

Tommy Nilsson

 

 Timbuktu


Johnny Logan

  

Lopuksi kaksi minun suurta suosikkiani Ruotsin euroviisukilapilusta 2016, Ola Salo ja Peter Jöback.