lauantai 23. heinäkuuta 2016

Kaffeverket Vasastanissa



Kaffeverket, Sankt Eriksgatan 88, Vasastan

Kerroin aikaisemmin täällä toisesta Kaffeverket nimisestä kahvilasta, joka sijatsee ositteessa Snickarbacken 7.

Trendikäs kahvila joka sijaitsee suositulla alueella Vasastanissa. Kaikki jotka asuvat näillä nurkilla, ovat kuin kotonaan tässä kahvilassa. No jaa, täällä asuukin juuri heitä joilla on varaa käydä kahvilassa. Moni antaa tälle kahvilalle täydet pinnat. Luultavasti vaikioasiakkaat ovat melko nuorta väkeä siinä 30-40. Ei tänne ehkä monikaan eläkeläinen eksy.

Omasta miestäni ero on siinä että Snickarbackeniin tulee kaikenikäisiä kahvilaviearaita ja viihtyvät siellä kauan. Siellä on myös rauhallsienpaa ja enempi tilaa. Siellä voi istuskella vaikka kuinka kauan kaikessa rauhassa. Täällä Sankt Eriksplanilla on nuprempaa ja trendikkäänpää väkeä, joka mielellään minglaavat ahtaammissa tiloissa lähekkäin ja seistenkin. Täällä käydään juomassa kahvit ja kollaamassa tilanne. Nuoret äitiyslomalla olevat äidit tulevat tänne lastensa kanssa syömään lounaan tai välipalan. Äitejä lastenavunujen kanssa ei näy Snickarbackenilla lainkaan.


Avoinna kello 7-20, paitsi viikonloppuina 9-18.

Kello 7-8 tulee kiireiset juomaan aamukahvinsa matkalla töihin. Aivan kuten Roomassakin, paitsi ettei roomalaisilla on yhtä kiire kuin tukholmalaisilla, ei kiire sitten mihinkään.

Suosituin juoma on islatte, siis jääkahvilatte. Tanskalaisen ruisleivän päällykseksi joko avokadoa, sienimuhennosta tai salamimakkaraa.



Tämä vihreä kahvi, Matcha Latte, onkin vihreää teetä, eikä kahvia miltä se ensinäkemältä näyttää. Matcha Lattea myydään kaupoissa pulverina ja sitä saa jostain ruokakaupasta valmiinakin.



Kaikki leipomotuoteet tulevat suoraan uunista lähellä sijaitsevasta leipmosta nimeltä Backery & Spice, Torsgatan 46. Kaikki leipmatuotteet on valmistettu ekologisista tarvikkeista. 


Lattemammat lastenvaunuineen tulevat tänne mieellään tapaamaan toisiaan.




  Aaamiaiseksi riisipuuroa, kuka nyt ehtii...














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti