perjantai 15. lokakuuta 2021

Tukholman maratoni ja jalkapallo-ottelu Friends Arenalla samana päivänä

 

Muualta Ruotsista kaupunkiin saapui viime viikon lopulla jalkapalloväkeä ja runsaasti vierailijoita ulkomailta. Friends Arena on Ruotsin jalkapallomaajoukkuen kotikenttä. Siellä pidetään myös ratsastuskilpailuja, euroviisukisoja ja nyt viikon loppuna esiintyy Ozzi Osbourne Arenalla.


Syksyinen auringonpaiste voi olla erittäin kaunis, 
kuva otettu Kattgrändiltä Södermalmilla

Friends Arenalla oli paljon väkeä, paljon julkkiksiakin, kruununprinsessa Victoria ja Daniel lastensa kanssa, pääministeri rouvansa kanssa ja monta monta muuta jännittämässä miten Ruotsille käy jalkapallon VM-karsinnoissa. Hyvin meni, Ruotsi voitti 3-0, joten paikka jalkapallon- MM kisoissa alkaa avautua melko varmasti. Tiistaina Frends Arenalla pelaa Kreikka Ruotsia vastaan ja taas Arena täyttyy tipaten täyteen jalkapallo- faneja.

Jalkpallo-otteluissa mahtuu 50000 henkeä Arenan katsomoon, musiikkitapahtumissa mahtuu jopa 70000 henkeä. Tänään oli Areena tipaten täynnä katsojia, eikä kenelläkään ollut maskia naamalla. Dagens Nyheterin päätoimittaja kertoi omasta ja kahden poikansa käynnistä Arenala, kun kaksi tukholmalaista joukkuetta pelasivat keskenään. Päätoimittajan toista poikaa oli jo ennen matsia kohdeltu kovakouraisesti Arenan ulkopuolella, vain siksi että hänellä oli mukamas väärän joukkueen kaulaliina hartioillaan. 


Kaupungintalon syksyistä kukkaloistoa

Kertomuksen ja kuvien peruteella ei kannata ottaa lapsiaan mukaan jalkapalo-otteluihin, sillä se on suorastaan hengenvaarallista, eikä poliisit pysty tekemään mitään asialle. Bengalit eli tulisoihdut paloi ympäri Areena. Ihme ettei kukaan palanut katsomossa. Siellä huudeltiin erittäin rumia huutoja ja rumia sanontoja, mitkä ei sovi nuorille pojille kuultaviksi. Ihmiset töni ja potki ja lehtareilla, juotiin kaljaa sen kuin ehdittiin ja pian lainehti paikat kaljasta. Osa oli täydessä humalassa jo kun matsi alkoi. 

Nyt jälkeenpäin voidaan sanoa ettei tartunnat nousseet Tukholmassa vaikka kaupunki oli täynnä ulkomaalaisia turisteja ja maalta tulleita jalkapallo faneja. Onneksi.


Syksy tulee hitaasti mutta varmasti Tukholmaankin

Mutta Tukholmassa oli jo ensimmäisen korona-aallon aikana erittäin paljon tartunnan saaneita, mutta kukaan ei tiedä kuinka paljon, sillä ei pystytty testaamaan muita kuin sairalaan tulleet. Ruotsihan ei sulkenut maata vaan elettiin niin kuin ennen koronaa.  Mutta arviolta Ruotissa oli ensimmäsien allon iakan miljonna tartuntaa mistä suuri osa Suurtukholman alueella. Joten Suurtukholmassa on ollut jo vuoden ajat runsaasti taudin sairastaneita immuuneja. Ensimmäisen aallon aikana kuoli runsaasti +80-vuotiaita vakavasti perussairaita vanhuksia hoivakodeissa koronaan. 


Joten tänne Tukholmaan voi aivan hyvin tulla lomailemaan ja katsomaan meidän viihtyisää ja kaunista kaupunkia. Tervetuloa!


Hyvää syksyä kaikille lähellä ja kaukana!

2 kommenttia:

  1. Hyvä kuulla että tartunnat laskeneet , ja koronatilanne parempi, ja että on turistejakin.Täälläkin laskee koko ajan , mutta vieläkään ei päästetä turisteja maahan, jo yli puolitoista vuotta, mikä on ihan kamalaa maalle jossa paljon turismiteollisuutta. Ensimmäisessä kuvassa kaunis valo.Kaunista viikonloppua ja syksyä sinulle.

    VastaaPoista
  2. Ruotsiinhan on saanut koko pandemian ajan tulla, mutta tänne saavuttuuan on jokaisen pitänyt mennä (ilmaiseen) testiin, koska Ruotsissa ei rajoilla ole tehty testejä. Sen jälkeen on pitänyt olla muutaama vuorokausi asunnolla tai hotellissa. Ihan omalla vastuulla tuo on ollut kaiken aikaa. Täällä ei hyysätä ketään, eikä minkään asian takia. Jokanien saa käyttää omaa järkeään ja ottaa oman vastuun. Ketään ei ole Ruotsissa kontrolloitu. Täällä ei ole myöskään jäljitystä ole tehty juuri lainkaan. Ruotsissa mentiin hyvin vähillä rajoituksilla läpi pandemian, mutta suurilla määrillä tartuntoja ja vanhusten menehtymiä hoivakodeissa.

    VastaaPoista