torstai 8. kesäkuuta 2023

Sandsborg-Kärrtorp


Kesäkuussa on Tukholma kauneimmillaan.


Sama jo kymmenisne vuotta Tukholmassa asunut hollantilais-herra on tehnyt tämänkin You Tuben. Mielenkiintoista kuulla hänen mielipiteitään Tukholmasta.

2 kommenttia:

  1. Varmaankin upea on Tukholma kesäkuusaa Täällå oli ruotsalainen Fika leipomo&kahvilaketju tehnyt jättimäisen prinsessakakun, jota jaettiin asiakkaille på nationaldag. Itse huomasin sen liian myöhään...

    VastaaPoista
  2. Hej Jael!
    Toivottavasti ongelmat kännykän kanssa on järjestyksessä. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa.
    Fika nimistä kahvilaketjua ei ole ihme kyllä Ruotsissa. Mutta sana 'fika', kuten varmasti tiedätkin, on slangia ja se tarkoittaa kahvia ja kahvittelua ja 'fik' on kahvila.
    Tukholmassa näkee prinsessakakkuja useimmissa kahviloissa vuodet ympäri. Vaikka kerma-mansikkakakku on luultavasti suosituin kesäaikaan. Mansikat ovat nyt kamlan kalliita, tällä viikolla oli 150 kruunua kilo, siis 13€. Minä syön niitä kyllä joka päivä, nyt kun on alkanut saamaan tuoreita ruotsalaisia mansikoita. Eikä ole Juhannusta ilman mansikoita! Meillä ei Tukholmassa ainkaaan ole sitä perinnettä että voisi mennä torille ja ostaa suuret määrät mansikoita kerralla. Tukholmalaiset haluavat tuoreita mansikoita.
    Hyvää juhannusta ja kesän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista