perjantai 6. syyskuuta 2024

Tukholman Riviera


Tässä  sitä päivää paistatellaan keskellä Södermalmia 

Marievikin laiturilla köllöttelee pulskia naisia, Lena Lervik

Marievik on uusimpia asunto-/toimisto alueita Liljeholmenilla. Marievikin sijainti on erinomainen. Uusi suunnitelma tarkoittaa, että Marievik rakennetaan uudelleen sekoitettuun kaupunkiympäristöön, jossa on noin 960 uutta asuntoa ja 27000 neliömetriä uutta toimistotilaa ja muuta toimintaa, samoissa rakennuksissa esikoluujakin. 

Tukholman keskustaajamaan rakennetut uudet alueet on rakennettu samalla tyylillä, siis samoissa rakennuksissa on asuntoja, konttoreita,  palveluja, myymälöitä, kahviloita ja ravintoloita. Alueelle ollaan rakentamassa myös uusia puistoja ja 'laiturikatu' uimalaitureineen.


Liljeholmstorget sen kuin kasvaa...

Citycon rakentaa Liljeholmenin torille asunto- ja toimitiloja peittämään Liljeholmstorgetin rata-alueen. Tänne ollaan rakennetaamssa 120 uutta asuntoa, 3000 työpaikkaa ja lasitettu aukio, jossa on tilaa toimintaan, kulttuuriin ja elämyksiin. Lijeholmen tulee olemaan ikään kuin kaupunki kaupungissa. 

Liljeholmenilla on yksi Tukholman keskustan suurimmista ostoskeskuksista Liljeholmstorget, mikä on erittäin suosittu paikka shoppailla ja tavata ystäviä. Täältä löytyy  yksi suurimmista second-hand myymälöistä. Tänne kulkee metrot 13 ja 14, monta bussia ja tvärbanan, mikä on raitiovan ja sähköjunan välimuoto, pysähtyy ostoskeskuksen edessä. Täältä lähte Flixbussit, lentokentäbussit ja Trosaan kulkevat bussit.

Joustava seikka Ruotsin kesässä on lähes huomaamaton siirtyminen syksyyn!

Kesä on ollut melko kolea, siis tyypillinen tukholmalainen kesä. Mutta Tukholmassa kesä kestää kauemmin kuin sisämaassa. Joten kesä tuli nyt syyskuussa Tukholmaan.


Aamulla sumu yllätti...

Täällä ei ole juuri koskaan ukkostakaan. Me ei edes muisteta kuinka monta vuotta siitä on viimeksi. Mutta eräs päivä meteorologeillekin yllätyksenä tuli yhtäkkiä ärhäkkä ukkosilma, mikä iski salmansa yhdeksään henkilöön, joista kaksi on hengenvaarassa. Ukkonen häipyi sen tien muualle. Minä kuulin vain yhden pamauksen.

Ukkoskuurot jämähtää melkein aina Mälaren järven ylle ja jää siihen kiertämään. Ukkonen ei millään halua liikkua Tukholmaa kohden. 


Uimarannalla ei ole ollut  tungosta


Tulihan se kesä vihdoin ja viimein Tukholmaankin


Tukholmassa on muutamia tällaisia aurinkoterassia. Uiminen on kuitenkin killelttyä. Yksi niistä sijaitsee ainakin Munkbrohamnen kävälytien varressa ja toinen Norra Riddarholmshamnen  kadun varrella.


Brunnspaerken strandbad, Frescati, metroasema Universitet

Tämä on erittäin siisti, auhallinen ja viihtyisä ranta. Tämä on yliopiston aluetta mutta silti ihan yleinen alue.  Alueella sijaitsee  myös  amerikkalaisten lasten lukio.

Tukholmassa on paljon uimarantoja. Kunta on tarkistaa uimaveden laatua jatkuvasti.








Mälartorget Gamla stan

Tämä on Red Bout Mälaren & rand of Stockholm hostelli/matkustajakoti, miten vaan. Avoinna vuorokaudet ympäri ja tarjoa aamiaisbuffet. Tämä on vain yksi monista laivoista missä on hostelli.

Södra Mälarstrandin rantakadun varrella on puolitoista kilometriä pitkä laivaparkki. Jostkut alukset käy tässä laiturissa ja ottaa matkustajia mukaansa, ja osassa asuu joitakin henkilöitä ja taas toisissa on hotelli/hostelli.

Kesä näköjään jatkuu Tukholmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti