keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Sankt Mikaelin kirkkoSankt Mikaels kyrka/Pyhän Mikaelin kirkko, Flottbovägen 5, Stora Essingen saari


Liberaalinen tässä yhteydessä tarkoittaa että rituaalit ovat samat kuin katollisessa kirkossa yleensä, mutta kukin saa vapaasti tulkita sanaa aivan omalla tavallaan.

Tämä ei ole mitenkään erikoinen tai harvinainen ilmiö vaan esimerkiksi Suomessa tämä katollinen suuntaus on vähintäin yhtä tavallinen ja laaja kuin Ruotsissa.

St Mikaels Domkyrka.JPG

Ihan oikeasti tämän kirkon nimi on Sankt Mikaels kyrka och alla Änglars församling, siis Pyhän Mikaelin kirkko ja kaikkien Enkelten seurakunta. Kirkkoa ei pidä sotkea yhteen toisen saman nimisen kirkon kanssa joka sijaitsee Vårby Gård'issa. Se kirkko on evankelisluterilainen kirkko.

St Mikaels och Alla Änglars domkyrka

Stmikaelochallaanglarskyrkakoret.JPG

Kirkko on ensimmäinen ja alkuperäinen kirkko Essingen saarilla. Vuodesta 1923 tuonne 60-luvulle oli kirkko baptistien käytössä. Siihen aikaan kirkkoa nimitettiin nimellä Essingekapellet tai Allinaskapellet.

Kirkkoa käytti myös evnakelisluteraanit kunnes Essingen kirkko valmistui vuonna 1959. Liberaalinen katollinen kirkko otti kirkon huostaansa vuonna 1970. He antoivat kirkolle uuden nimen, Sankt Mikaels och alla Änglars kyrka. Kirkko on myös paikallisen liberaalisen katollisen kirkon piispan kirkko, siis tuomiokirkko. Mahtaa olla maailman pienin tuomiokirkko.

St Mikael Stora Essingen koret.JPG

Mässa Sankt Mikael.jpg

St Mikaels och Alla Änglars domkyrka

St Mikaels och Alla Änglars domkyrka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti