tiistai 10. tammikuuta 2017

Kebabia joka makuun...




Nykyään on yhtä suosittua syödä kebabia pommes frites/ranskalaisten perunoiden kanssa. 

Alkuun myytiin vaan kebabia pita leivän kanssa. Pita leivät ovat usein niin suuria ja täyteen ahdettu salaattia ja kebablihaa, että minulle riittää yhdestä kebabista syödä kaksi kertaa.

Harvoinhan minä voin syödä kebabia koska minulla on diabetes, mutta kebabia salaatin kanssa ilman leipää tai perunoita käy hyvin päinsä.

Kebabia alettiin myymään Ruotsissa 80-luvun alkuvuosina. Bromma Kebab, Izmir Kebab Hötorgetin kauppahallissa ja varsinkin Jerusalem Kebab olivat ensimmäiset kebabpaikat Tukholmassa. Mutta Ruotsin ensimmäinen kebabapaikka avattiin vuonna 1981 Linköpingissä. Suurin kebabtehdas sijaitsee Eskilstunassa, suomalaisten kaupungissa.


Jerusalem Kebab, Gåsgränd, Gamla Stan

Avoinna joka päivä kello 10.00-23.00. Söin elämäni ensimmäisen kebabiin täällä. Olikohan se vuosi 1987. Vielä tänäkin päivänä uskallan väittää että täällä saa Tukholman parhaan kebabin, sillä niin suosittu tämä hyvin hyvin pieni kebabpaikka on. Mutta siitä on aikaa kun olen syönyt täällä, joten en mene takaamaan.

Götagatan 59, Södermalmilla, sijaitsee myös Jerusalem Kebab.

  
Gåsgränd


Gårgränd


 Gåsgränd





 Gåstorget


Torin reunalta löytyy tämä patsas


Gåstorget

Tällä pienellä torilla voi syödä kesäaikaan kebabinsa sillä sisätiloissa on vain pari pöytää.


Folkets Kebab, Mariatorget, Hornsgatan 92, metro Zinkensdam

Folkets Kebab nimisiä kebabpaikkoja on Tukholmassa ainakin kolme. Tämän lisäksi Odengatan 60 ja Folkungagatan 63. Folkets kebab on syyrialais/libanesilainen ruokapaikka. Perinteisestihän kebabravintoloita ovat pyörittäneet turkkilaiset.

Odengatanin ja Folkungagatanin kebabpaikat ovat avoinna kello 10.00-04.00. Folkungagatanin kebab on saanut näistä kolmesta eniten arvostusta.

Avonna:
 joka päivä kello 10.00-02.00
 keskiviikosta lauantaihin avoinna kello 04.00 saakka.

Lounasbuffe toisella reunalla ja kebabgrilli toisella.







Palmyra Kebab, Årsta, Årstavägen 4

Tämä kebabpaikka on valittu useampi vuosi peräjälkeen Tukholman parhaaksi kebabpaikaksi.




Palmyrassa on salattibuffe, josta saa itse käydä täyttämässä kebabinsa.




Mutta se kaikista paras kebabpaikka löytyy sittenkin Roslagsgatan 6, Östermalm ja on nimeltään M.O.A.S, ainakin heidän itsensä mukaan. Mutta makuasiahan se on. Tämä kebabpaikka teki mainosta jo puoli vuotta ennen kuin se avattiin. Omistaja matkusti pitkin Eurooppaa ja maisteli kebabeja. Ensimmmäisinä viikkoina oli asiakkaita niin paljon että heidän oli pantava ovi lukkoon kun ruokatarvikkeet loppuivat.

Täällä on annettu kaupungin nimi kullekin kebabsortille. Erikoisuutena on suklaakebab, jonka on laatinut Nobelkokki Daniel Roos. Tämä on kallis ruokapaikka, mutta täällä saa maukkaita tillbehöörejöä kebabin kanssa kuten piklattuja punasipuli renkaita, picklessiä, jalapenotahnaa... Valintana on myös naudan-, lampaan- tai vasikanlihaa sekä vegetaarinen variantti, jolloin lihan sijasta tarjoillaan falafia.




M.O.A.S. Roslagsgatan 6, Östermlamilla on  avoinna:

maanantaista torstaihin kello 10-19
perjantaina kello 8.30-23.00
launataina kello 10-22
sunnuntaina kello 10-14.30

Tämän vuoden puolella ovat alkaneet tarjoilemaan aamialsibuffeeta kello 8:30-11.00 ja lounasbuffeeta arkisin kello 11:30-14.00. On avattu pieni konditorianurkkaus, jossa saa kahvia ja kahvileipää. Muutenkin on ruokalistaa muutettu kovasti. Ota tästä nyt selvää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti