tiistai 4. heinäkuuta 2017

Lida kyrkan

Lida Idrottskyrka

Lidakyrkan, Grödingevägen 4, Tullinge, Botkyrkan kunta

Kirkkoa on hieman vaikea löytää sillä se sijaitsee asumattomalla alueella lähellä Getaren järveä, Botkyrkan kunnassa. Alue on valtavan suuri ja nimeltään Lidan Luonnonreservaatti. Täällä on tarjolla vaikka mitä kunhan vaan osaa suunnistaa. Reservaatti sijaitsee 2, 5 ja 6,5 kilometriä Tumbasta ja Tullingesta etelään päin. Tänne voi tulla kävellen, pyörällä, autolla, polkupyörällä ja bussilla. Bussi 721 Tullingen sähköjunapysäkiltä muutaman kerran päivässä. Lidan kirkko sijaitsee päätepysäkin luona. Perillä on myös ravintola nimeltä Lida Värdshus.Lidan kirkko ei kuulu Ruotsin kirkon piiriin, vaan sen on ns vapaakirkko. Lidan kirkon omistaa Friluftsfolkets Gudtjäsntkommitté/Ulkoilevan kansan Jumalanpalveluskomitea. Kirkkoa kutsutaan urheilukirkoksi. Minualla ei ole lähenpää tietoa tästä komiteasta. Ruotsissa on hyvin paljon kaikenlasia uskontokuntia ja kuppikuntia, joilla on omat kirkkonsa. 

Huom! Tulin jälkeenpäin tänne ilmoittamaan että tämä edellä mainitsemani Jumalanpalveluskomitea kuuluu Equmeniseen kirkkokuntaan.

Kirkko sijaitsee yhden kehutuimpien kuntolenkkien varrella, jonka kehutaan olevan jopa Ruotsin paras. Nimittäin kaksi henkilöä testasi 290 kuntopolkua Ruotsissa. Lidan alueella on monenlaista kuntoaktiviteettiä ja paljon urheilevaa ja kuntoilevaa väkeä liikkuu alueella.

Lida idrottskyrka.
Lida Idrottskyrka

Lida Idrottskyrka

Lida Idrottskyrka

Kyrkorummet.

Lida Idrottskyrka

Saarnastuoli

Lida Idrottskyrka

Lida Idrottskyrka

Lida Idrottskyrka

Lasten leikkinurkka


 Getaren järven rannalla on myös uimaranta


2 kommenttia:

Henna Hurmioitunut kirjoitti...

No jopas on herttainen kirkko kauniila näköalalla! Minun on tarkoitus mennä tutustumaan pariin Ilomantsin kirkkoon tässä loppuviikosta. :)

Donna Roomassa kirjoitti...

Hei Hurmioitunut!

Kirkko sijaitsee todellakin luonnonkauniilla paikalla. Se on vaan hyvin harvoin avoinna. Jumalanpalvelus pidetään noin kolme kertaa kuukaudessa ja talviaikaan on ns kokoontumisia jolloin on sisäänpääsymaksu, mutta siihen sisältyy kirkkokahvit ja pullat. Ennen jumalanpalvelusta kirkko on avoinna tunnin. Tämä vain tiedoksi heille, jotka sattuvat asumaan Tukholmassa. Lasten kastajaisia pidetään lauantaisin joten silloin voi päästä kuokkavieraaksi jos on hyvä tuuri. Kirkko sattui olemaan avoinna sopivasti minun syntymäpäivänäni.

Ilomantsissa ei ole tullut käytyä mutta sillä suunnalla olisi varmasti meielenkiintoisia kirkkoja koettavina. Hyvää matkaa ja hyvää kesän jatkoa!