maanantai 26. maaliskuuta 2018

Delikatessen ja HommageMaria Brandstaion/entinen Marian paloasema, Krukmakaregatan 22

 Metroasema Zinkensdamm tai Mariatroget

Samassa rakennuksessa on sijainnut myös Marian poliisiasema. Maria nimitys tulee siitä että tämä alue kuului ja kuuluu vieläkin Maria Magdalenan seurakuntaan. Maria torget niminen tori sijaitsee siinä ensin ja sen toisella puolella sijaitsee Santa Maria Magdalenan kirkko, josta olen aikaisemmin kertonut täällä

Krukmakargatan on kapea katu joka myötäilee Hornsgatania Södermalmilla.  Katua kutsuttiin 1600-luvulla nimellä Kruke makare gränden. Nimensä katu sia siitä että kadun varrella asui useita ruukuntekijöitä.

Krukmakargatanin katu kulkee Hornsgatanin kanssa samaa linjaa itä-länsisuunnssa. Se alkaa Timmermansgatanin luota ja päätyy Zinkensdammin urheilukentän luokse. Katu on yksi Tukholman vanhimpia katuja ja täällä seisoo yksi Tukholman vanhimpia korttelistoja. Kadun varrella asui ruukuntekijöitä ja heillä oli myös verstaansa kadun varrella. 


Paloaseman isot ovet olvat kuin suoraan pariisilaisesta bistrosta. Niistä tuli kauniit ranskalaiset ravintolan oviaukot. Södermalmilla ja Gamla Stanissakin on joitakin ravintoloita joissa on ranskalaistyyliset ikkuna/oviaukot, jotka voi kesäkuumalla avata täysin auki. Tyypillisissä ranskalaisissa bistroissa ikkuna-ovet ovan jaettu kahtia keskeltä vaaksuoraan, niin että ylöpuoli on ikkunaa ja alapuoli ovea. Tarvittaessa koko ikkuna-ovet voi työntää sivuun tai laitta ne selälleen. Ikkunoissa on sitten vielä ikkunaluukut, jotka voi sulkea yöksi.


 Delikatessen ravintolan puoli


 Hommage baarin puoli

Kolmannesta ovesta pääsee tähän kapeaan pieneen baariin nimeltä Hommage.  Baarin ja ravintolna välillä on myös yhteys. Hommage on avoinna yleensä siinä kello 17.00-24.00 tai kello 01.00 saakka viikonloppuisin. Baari on suosittu ja moni kuulema viihtyy paremmin baarin puolella kuin ravintolan puolella. Ravintola onkin sopivin pariskunnille syödä romanttinen päivällinen. Baarin suosio osittain johtunee mukavasta baarimiksota. Juomat ovat kalliimmasta päästä. Mutta tänne ei tullakaan juomaan vaan maistelemaan ja sitten jatketaan matkaa. Minä en juo alkoholia, joten en osaa sanoa laadusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti