keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kevät on tullut kaupunkiin


Kevät tuli Tukholmaan kaksi viikoa tavallista aikaisemmin, nimittäin 2. maaliskuuta. Vaikka ei tässä ole ollut oikeasti talvea lainkaan. En ole tarvinnut kertaakaan laittaa talvikenkiä jalkaani. Hattua, myssyä enkä käsineitäkään omista. Kumisaappaista puhumattakaan. Talvitakki minulla sentään on ollut noin kolme kuukautta päälläni. Ja kaulaliina.

Malmöseen tuli kevät jo ajat sitten.

Viime vuonna tuli kevät Tukholmaan jo 24. helmikuuta. Viime keväänä oli lämpimänpää kuin tänä keväänä. Normaalisti kevät tullee siinä noin 16. maaliskuuta.

Nyt jäädän odottelemaan että magnolia ja kirrsikkapuut alkavat kukkimaan. Magnolia tahtoo kukkia ensin siinä huhtikuun lopussa ja apari viikkoa sen jälkeen kirsikkapuut.


Pian kukkivat kirsikkapuutkin...viime vuonna kirsikkapuut kukkivat 5.huhtikuuta joten ei siihen mene montaa päivää enää...


 ja Magnoliat

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka kaunista! Täällä on vielä maa hamraana ja lumen peitossa. Asfaltti näkyy kuitenkin jo, joten kevättä kohden mennään täälläkin kovaa vauhtia.

    VastaaPoista
  2. Muistan että Itä Suomessa kesä tuli aivan käsinkosketellen. Sen näki ja kuuli. Hyvää kevättä ja toivottavasti olet selättänyt flunssan.

    Minäpä lähden tästä Ikeaan katselemaan kevään uutuuksia.
    Kuullaan...


    VastaaPoista