tiistai 23. huhtikuuta 2024

Kevättä rinnassa


28 päivä huhtikuuta on Kirsikkapuun päivä Tukholmassa ja se tietää sitä että tukholmalaiset rientää massoittain Kungsträdgårdeniin/Kuninkaanpuistoon ihailemaan krisikkapuiden loistoa. Tukaholmassa on kyllä kaikkialla kirsikkapuita, mutta Kungsträdgårdenin vierailu juuri tänään 22. huhtikuuta on vanha perinne.

Tule juhlimaan kirsikankukkapäivää Kungsträdgårdeniin, jos satut olemaan Tukholamassa. Päivä on japanilaisen kulttuurin, työpajojen, lavaesityksiä ja toimintaa kirsikkapuiden ympärillä, jotka toivottavasti ovat täydessä kukassa. Normaali krisikkapuiden kukinta-aika Tukholmassa on hauhtikuun puolessa välissä.


Koska kaupunki, kaikesta vedestä huolimatta, koostuu 40 prosentista viheralueista ja kantakaupungissa on uskokaa tai älkää tarjolla jopa 400 puistoa, on toisin sanoen valinnanvaraa. Monet heistä myös yhdistävät luonnon ja kulttuurin kauniiden veistosten ja kukkapenkkien muodossa. Tukholma on kauneimmillaan touko-kesäkuussa.
Kuvitelkaa, Tukholman läänissä on lähes 330 luonnonsuojelualuetta. Täällä voit vaeltaa, poimia marjoja, ratsastaa, kiivetä kukkuloille, meloa rauhallisten järvien yli, katsella lintuja, tutustua luoliin, hiihtää, uida, viihtyä kahvikorin kanssa ja paljon muuta. Joten kyllä meille luontoa riittää. Kaiken lisäksi Tukhoma sijaitsee Mälaren järven ja Itämeren välissä. Itämerta Tukholmassa kutsutaan nimellä suolameri/Saltsjön. Voiko olla kauniimpaa paikkaa pääkaupungille!


Nämä kauniit Mandariini ankat ei kuuluu Tukholman faunaan, vaan ovat eksyneet tänne. Nämä erikoiset linnut nähtiin täällä Södermalmilla jo vuoden vaihteessa, mutta ei ne  ole voineet lentää tänne, vaan joku on ne tuonut tänne, tai ne ovat liftanneet junassa tai rekka-autossa. Tuskin se on edes luvallista tuoda eläimiä toiselta puolelta maapalloa tänne Pohjolaan. Mutta kauniita ne ovat.


Ankkoja täällä on vuodet ympäri. Varsinkin Hammarby sjön alueella niitä näkee.


Vilkaisu sisäpihalle...

Valkovuokot ovat Tukholmassa tavallisempia kuin sini-tai lilan väriset vuokot.

Joka vuosi ympäri kaupunkia istututta kunta kukkia ja kasveja uudella teemalla. Tukholman kaupungin tavoitteena on, että mahdollisimman monet ihmiset voivat nauttia kukkien loistosta. Siksi kukat jaetaan eri puolille kaupunkia ja sijoitetaan Tukholman suosituimpiin paikkoihin ja joukkoliikenteen solmukohtiin.

Tänä vuonna kukkia istutetaan 600 uurnaan ja 30 kukkapenkkiin 135 paikkaan ympäri kaupunkia. Taimet ja kukkasipulit istutetaan kolmeen vuodenaikaan: kevääseen, kesään ja syksyyn. Tällä tavalla kukat kukkii omalla ajallaan kesän lävitse. Teema esiteltiin kukkaohjelman avajaisissa 16. huhtikuuta.

Tämän vuoden kukkien ja kasvien värit ovat vaaleanpunaisen eri sävyissä, mutta mukana on myös valkoisen ja vaaleankeltaisen sävyjä. Ne istutetaan kolmeen eri aikaan vuoden aikana, niin sanottu flor. Esimerkkejä kasveista keväällä, kesällä ja syksyllä.

Kukkaohjelma sisältää vuosittain useita kasveja, jotka tarjoavat ravintoa pölyttäville hyönteisille, kuten mehiäisille, kimalaisille, perhosille, kärpäsille ja kovakuoriaisille.

Monet kukkaohjelman kasveista ovat erityisen mehiläisystävällisiä. Esimerkiksi istutuksissa erityyppiset kevätsipulit tukevat kevätpölytystä.

Koko kaupunki on kukitettu!

Viihtyisää kevättä kaikille seuraajilleni lähellä ja kaukana !

PS. Pari päivää myöhemmin uusi valokuva Kungsträdgårdenista.

6 kommenttia:

 1. Tukholma on kaunis kaikkina vuodenaikoina, joulupäivän iltanakin lumimyrskyssä, kun ketään ei ole kadulla kävelemässä eikä autojakaan liikkeellä.

  VastaaPoista
 2. Hei Katriina!
  Sanos muuta. Lumituiskutkin ovat ihania Tukholmassa, saatikka sitten kun kevät puhkeaa kukkaan. Oikein hvyää keävään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia,ja kirsikkapuiden kukinta aina niin upeaa.Täällä kirsikat kukkivat paljon aikaisemmin,mutta pohjoisessa eikä omalla alueellani,ja kohta kirsikoita saa jo kaupoista.Voi miten kauniisti Tukholma kukittaa yleisiä alueitaan🌸🌸🌸🌺Kaunista uutta viikkoa sinulle🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jael! Tukholman kunta tosiaan satsaa paljon kaupungin viheralueisiin, puihin, pensaisiin ja kukkaistutuksiin. OIkein kaunista kevätviikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Hävisiköhän kommenttini nettiavaruuteen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hävinyt. Eilen en muistamut tarkistaa postilaatikkoa joten anteksi viivästymien. Minulla on esto päällä. Haluan itse päättää mitkä postaukset julkaisen. Joten seuravan kerran odota jonkin aikaa.

   Poista